Etik och Moral

En av Stoppa gatuvåldets huvuduppgifter är att dra igång ett samtal i Sverige om etiska frågor - vad som är rätt och fel när det gäller hur vi beter oss mot varandra. Vilket slags samhälle vill vi egentligen ha - idag och i framtiden? Är det okej att ta till våld när man blir förbannad eller för att markera sin maktposition? Är det okej att kalla människor för kränkande ord som hora? Är det okej att både ungdomar och äldre är rädda för att röra sig i sin egen stad - så fort det har blivit mörkt?

För att dialogen ska bli av behöver vi din hjälp. Vi vill samla ett gäng kloka människor som är villiga att delta i ett öppet samtal om etik. Hjälp oss hitta dem genom att föreslå 3 personer som du själv gärna skulle lyssna på och vars råd du skulle kunna tänka dig att följa. Det bör antagligen vara personer som är någorlunda kända för allmänheten och som utmärkt sig för att visa respekt och ta hänsyn till andra människor.

Hör av dig så snabbt som möjligt. Vårt mål är att det öppna samtalet om etik, rätt och fel ska kunna äga rum under våren 2008.

Lämna dina namnförslag via formuläret nedan.

Ditt namn:   
Namnförslag 1:   
Namnförslag 2:   
Namnförslag 3:   
 

Intervju - Petter
Stoppa gatuvåldet har intervjuat artisten Petter om vad han tycker om gatuvåldet.
 
Intervju - Anders Carlberg
Stoppagatuvåldet.nu har träffat Anders Carlberg och ställt några frågor. Se vad Anders har att säga om gatuvåldet här.
 
Intervju - Alex Schulman
Vi har ställt några frågor till Alex Schulman om hans erfarenheter av gatuvåldet.
Se vad han svarade här.
Webbplatsen är producerad av Tankbar och baseras på publiceringsverktyget TB-Server.